Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri

 

                Dilimizin Zenginlikleri projesinin şubat ayında tanıtılmasından sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından etkinliklere başlandı.

 

Program Şubat Ayı Faaliyetleri

 

1)     Dilimizin Zenginlikleri projesini yürütmek üzere Müdür Yardımcısı Sevda BOSTANCIOĞLU, Rehber Öğretmen İpek KAYA ve Sınıf Öğretmeni Tuncay ASLAN tarafından komisyon kuruldu.

 

2)     Tüm sınıflarda "Anlat Bakalım" etkinliği ile gruplar halinde yarışmalar yapıldı. Her şubede öğrenciler kendi içlerinde gruplara ayrılıp sırayla grup arkadaşlarına kelimeleri anlatması ve diğer öğrencilerin bulmaya çalışmasıyla öğrencilerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Yarışma sonunda her sınıfta en çok puanı alan gruplar belirlendi ve Okul Müdürümüz Yusuf AYDOĞAN tarafından hikaye kitapları ile ödüllendirildi.

 

3)     Tüm sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği yapıldı. Sınıflarda atasözü ve deyimleri dramatize etmek için planlar yapıldı, gruplar oluşturuldu öğrencilerin hazırlıkları sonucu etkinlikler sergilendi. 3D Sınıfı öğrencilerinden Melin KAZAN ve Duru BEKTAŞ‘ın provalar sonrasında “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.” atasözü ve “Mumla aramak” deyimi canlandırmaları çok beğenildi.

 

4)     Tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapıldı. Yapılan resimler arasından 3D sınıfı öğrencisi Başak KARATAŞ’ ın resmi, komisyon tarafından birinci seçildi. Müdür Yardımcımız Sevda BOSTANCIOĞLU öğrenciyi boya seti ile ödüllendirdi.

 

5)      Resimleme etkinliği sonucunda ortaya çıkan ürünlerden okul sergisi açıldı. Sergimiz öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle ziyaret edildi.

15.03.2024 39